Parket schuren

Parket schuren en oliën

houten vloer schuren en behandelen met olie

Parket schuren en oliën

Wie zijn of haar woning of bedrijfsheeft uitgerust met een professioneel geplaatste parketvloer, weet maar al te goed wat de voordelen ervan zijn. Zowel op het vlak van kwaliteit als duurzaamheid en uitstraling heeft een dergelijke vloer heel wat te bieden. Bedrijven en huishoudens gaan dan ook steeds vaker voor een dergelijke parketvloer. Niettemin vergeten veel mensen dat een parket vloer ook heel wat onderhoud nodig heeft, afhankelijk van de staat en het materiaal. Hoe dan ook spreekt het voor zich dat, hoe meer aandacht wordt besteed aan parket renovatie en onderhoud, hoe meer en hoe langer u er van kunt genieten. Een van de meest toegepaste behandelingen bij parket onderhoud is parket schuren en olien. Een dergelijke aanpak garandeert dat de vloer langer in goede conditie blijft. Dit komt op zijn beurt niet enkel de look en feel van de vloer, maar ook de kwaliteit ervan ten goede. Wat houdt parket schuren en olien nu precies in? Wat meer informatie hierover is wel van belang!

Parket schuren en olien als parket renovatie

Parket renovatie omvat verschillende zaken, maar parket schuren en olien is ongetwijfeld een van de meest toegepaste behandelingen. Hoewel het misschien als een eenvoudige opdracht kan lijken, is het tegendeel waar. Als u een degelijk, langdurig resultaat wilt bereiken, dan is het immers van groot belang dit werk door een specialist te laten doen. Hoe gaat parket schuren en olien nu precies in zijn werk? 

1. De vloer wordt eerst geschuurd 

Eerst en vooral gaat een specialist de vloer schuren met een professionele schuurmachine. Afhankelijk van de omvang van de schade en oneffenheden, alsook het materiaal van de vloer, zal een andere machine van toepassing zijn. Een professional weet precies welk apparaat in welke situatie het best geschikt is, en kan zo het best mogelijke resultaat creëren. 

2. De vloer wordt behandeld met een laklaag 

Zodra alle oneffenheden verholpen zijn, gaat de specialist de vloer behandelen met een speciale olielaag. De voordelen hiervan reiken ver; eerst en vooral zal de vloer beter beschermd zijn tegen schade, verkleuringen en stof, waardoor hij nieuwer en netter oogt. Ook zal het parket hierdoor langer meegaan, waardoor u er dus heel wat meer en langer van kunt genieten! Een parket schuren en olien biedt niet enkel op het vlak van duurzaamheid en kwaliteit heel wat voordelen. Ook is een dergelijke behandeling interessant omdat er heel wat stijl mee gecreëerd kan worden. De olie die gebruikt wordt kan immers met uiteenlopende kleurpigmenten vermengd worden. Het parket kan dus ook op het vlak van kleur en uitstraling aan uw verwachtingen worden aangepast!

Andere behandelingsmethodes bij parket renovatie

Hoewel parket schuren en olien natuurlijk een veel voorkomende behandeling is, is het lang niet de enige. Als u beroep doet op een specialist, dan kunt u ook op andere methodes rekenen die de duurzaamheid en look van uw vloer ten goede zullen komen.

Parket schuren en olien

Parket schuren Amstelveen

Als u uw parket wilt laten behandelen in Amstelveen, dan is parket schuren Amstelveen een goede keuze. Hoewel het om een relatief eenvoudige taak gaat, wordt de vloer er toch veel duurzamer en mooier door. Met behulp van een professionele schuurmachine worden alle oneffenheden uit de vloer verwijderd. Hierdoor gaat deze langer mee én oogt hij weer als nieuw.

Parket schuren en lakken

Naast olien kan een parket ook gelakt worden. Er bestaat vaak heel wat verwarring over deze methodes, aangezien men denkt dat ze hetzelfde inhouden. Bij parket schuren en lakken wordt de vloer na het schuren echter met een laklaag behandeld, en deze verschilt in zekere zin toch wel van olie. Zo is lak iets fijner en lichter, en kunt u ook kiezen tussen verschillende graden glans. Van matglans tot zijdeglans en hoogglans, allemaal zijn het variaties die een ander effect zullen hebben op de look en feel van uw parket.

Parket schuren en waxen

Het parket schuren en waxen is dan weer een andere behandeling, en kan beschouwd worden als een combinatie tussen lakken en olien. De wax wordt in dit geval in verschillende lagen aangebracht, zodat zowel de binnenste poriën van het parket als de buitenkant (die in direct contact komt te staan met meubilair en schoenen) worden beschermd. Een dubbele bescherming dus.

Parket reinigen

Tenslotte is parket reinigen ook een optie. Hierbij gaat een specialist een specifiek reinigingsmiddel gebruiken om de vloer vrij te maken van vuiligheid en stof. Hierdoor ziet deze er meteen weer als nieuw uit, én gaat hij veel langer mee. Vaak gebruikt een parketteur hiervoor white wash, waardoor vuiligheid verwijderd wordt maar de vloer zelf intact blijft. De perfecte behandeling dus!

Het beste van het beste bij een ervaren parketteur

Nu duidelijk is wat parket renovatie zoal inhoudt, is het natuurlijk ook belangrijk te weten waarom beroep doen op een specialist zo essentieel is. Kunt u veel van bovenstaande taken immers niet zelf uitvoeren? Het antwoord is dat als u kwaliteit en duurzaamheid van de hoogste plank wilt, u dit best door een expert laat doen. Niet enkel bent u dan zeker van een prachtig resultaat, u kunt ook advies vragen over het onderhoud van de vloer. Daarbij maakt een ervaren parketteur altijd gebruik van het allerbeste materiaal, wat in combinatie met deskundige kennis, ervaring en inzicht een duurzaam, stijlvol en kwalitatief resultaat garandeert. Dankzij een team van 5 ervaren specialisten met ruim 20 jaar ervaring wordt uw parketvloer zo een niveau hoger getild! Wij zijn ook eigenaar van parket schuren AmsterdamParket schuren Alkmaar,  Parket Schuren AlmereParket schuren zaandamParket schuren HilversumParket schuren Amersfoort en Parket schuren Utrecht

Praat met onze adviseur

Contact met

Paul Roland

085 1301 477

Paul is onze adviseur van de regio Amstelveen. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Paul.

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze olie behandeling inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen