Parket schuren

Parket schuren en Waxen

houten vloer schuren en behandelen met hard-wax olie

Parket schuren en waxen

Beschikt uw interieur over een stijlvolle, duurzame parketvloer? Wilt u de duurzaamheid én de uitstraling van uw vloer een extra dimensie geven? Dan is parket schuren en waxen de oplossing! Steeds meer mensen kiezen voor houten vloer laten schuren en oliën of hun parket laten schuren en waxen door een professional, en dat is zeker een goede beslissing. Maar waarom is deze service nu precies zo de moeite waard, en wat zijn de voordelen van parket schuren en waxen? Stuk voor stuk vragen die u graag beantwoord ziet – en die antwoorden kunt u in het onderstaande artikel vinden.

Wilt u meer weten over uw houten vloer laten schuren en oliën, en zou u graag een beroep doen op de service van uw specialist? Ontdek de vele mogelijkheden en lees snel verder!

Uw parket schuren en waxen op professionele wijze, door de Schuur Expert

Een parket voegt zeker en vast iets toe aan de look en feel van uw interieur! Als u echter van een mooi en verzorgd resultaat wilt blijven genieten, dan is het misschien geen slecht idee om uw houten vloer op professionele wijze te laten schuren! Bij het schuren van een houten vloer worden eerst de grove oneffenheden weggewerkt door middel van manueel of elektrisch schuurmateriaal. Daarna volgen de kleinere oneffenheden, schade en slijtage, die misschien niet opvallen maar wel de duurzaamheid van uw vloer aantasten!

Het resultaat? Uw vloer ziet er snel weer als nieuw uit! Daarbij is het zo ook gemakkelijker om de vloer te behandelen met olie, lak of hard wax, behandelingen die elk hun eigen unieke voordelen bieden. De Schuur Expert helpt u als een échte professional bij het behandelen en verzorgen van uw vloer, van parket schuren en oliën tot waxen en lakken!

Parket schuren en waxen

Steeds meer mensen kiezen voor parket schuren en waxen, en dat heeft natuurlijk enkele goede redenen. Zodra uw vloer is geschuurd, is deze goed voorbereid op het aanbrengen van een hard wax laag, of harde was. Dit zijn de voordelen van deze aanpak:

De vloer is optimaal beschermd tegen vochtigheid, wat in de meeste gevallen toch wel een ernstige bedreiging vormt voor de levensduur en de structuur van het hout.

  • Uw parket schuren en waxen biedt ook als voordeel dat er talloze kleurcombinaties mogelijk zijn. Op die manier kunt u uw vloer meteen een nieuwe tint en uitstraling geven!
  • Hardwax is doorgaans verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van mat tot zijdemat en glans. Zo krijgt de vloer precies de chique look die u wilt!
  • Plaatselijke herstellingen zijn mogelijk. Een groot voordeel van uw parket schuren en waxen is dat deze gemakkelijk plaatselijk kan worden bijgewerkt. En dat maakt renovatiewerken dan ook een stuk aangenamer!
  • Snel en eenvoudig renoveren. Ten slotte kan de vloer één keer om de 5 jaar snel en gemakkelijk opnieuw voorzien worden van een nieuwe laag hard wax olie. Op die manier is opnieuw schuren dus niet nodig, en dat bespaart u heel wat tijd en geld!

Parket schuren en waxen

Parket schuren en lakken

Naast parket schuren en waxen is het ook mogelijk om voor parket schuren en lakken te kiezen. Deze methode biedt eveneens enkele interessante voordelen, die u in het onderstaande overzicht kunt vinden:

– Lak oogt chique en modern

Het grootste voordeel van parket schuren en lakken op het vlak van stijl is dat lak erg chique en strak oogt. Vooral als u kiest voor glanzende lak, krijgt uw vloer meteen een exclusieve, moderne uitstraling. Het is echter ook mogelijk om voor matte lak te kiezen, met als resultaat een iets klassiekere look!

– Lak is gemakkelijk te onderhouden

Daarbij is parket schuren en dan lakken ideaal als u niet al te veel tijd wilt verliezen aan het onderhoud van uw vloer. De parketschuurspecialist brengt de lak in verscheidene lagen aan, waardoor deze een egaal oppervlak vormt. Gewoon af en toe met een vochtige doek het bovenste oppervlak schoonmaken volstaat!

– Lak is goed bestand tegen vocht

Ten slotte is een vloer die met lak is bewerkt uitermate goed bestand tegen vochtigheid. Bij een houten vloer zorgt vocht al snel voor rot en andere problemen, en dat komt de kwaliteit én gezondheid van de vloer natuurlijk niet ten goede. Lak vormt een isolerende laag bovenop het hout, waardoor het risico op vocht zo goed als onbestaande is!

Kortom, ook uw parket laten lakken is een goede manier om de look, feel én de duurzaamheid van uw vloer te verbeteren. Welke optie u ook kiest, bij de parketschuurspecialist bent u altijd zeker van een uitstekende resultaat. Of u nu kiest voor parket schuren en hard waxen met specifieke parket olie kleuren, of uw houten vloer laten schuren en oliën, altijd kunnen wij u helpen!

Praat met onze adviseur

Contact met

Paul Roland

085 1301 477

Paul is onze adviseur van de regio Amstelveen. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Paul.

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze olie behandeling inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen