Schuur Expert uw parketvloer specialist

Houten vloer schuren

Parketvloer laten schuren?

Wilt u uw houten vloer schuren? Verdiep u dan zeker in onze mogelijkheden!

Parket onderhoud: het mag dan misschien niet meteen de meest interessantste zaak lijken te zijn bij het creëren van comfort en kwaliteit in de woning of het bedrijfspand, het is wel een belangrijk aspect. Het hebben van een dergelijke houten vloer is natuurlijk alleen maar een meerwaarde voor de leefbaarheid en gezelligheid van de ruimte. Maar er komt ook heel wat bij het onderhoud ervan kijken!

Zeker als u nog lang wilt kunnen genieten van de voordelen die een houten vloer biedt, is het belangrijk regelmatig onderhoud te plegen. Op die manier weet u niet enkel waar u op moet letten bij het gebruik van de vloer, maar kunt er ook veel meer en langer gebruik van maken.

Er bestaan talloze behandelingsmethodes die u helpen méér te halen uit uw houten vloer, maar houten vloer schuren is toch wel een van de meest toegepaste. Wat meer informatie over houten vloer schuren, hoe het in zijn werk gaat en wat u ervan kunt verwachten, is hier geen overbodige luxe!

Uw houten vloer schuren, voor meer comfort

Comfort creëren in de woning is niet enkel belangrijk – het is ook niet altijd eenvoudig! Gelukkig kan een specialist u helpen om de juiste stappen te zetten bij het onderhoud van uw houten vloer, zodat u een stijlvolle en duurzame inrichting kunt creëren.

Houten vloer schuren omvat natuurlijk meer dan het hier en daar schuren van de vloer. Het is een werk waar vaak heel wat voorbereiding aan vooraf gaat, één dat mensen maar al te vaak onderschatten. Wat het precies inhoudt, is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft:

De houten vloer wordt gecontroleerd

Eerst en vooral moet de specialist onderzoeken wat de zwakke punten van de vloer zijn, en waar zich schade of oneffenheden voordoen. De stand van zaken kunnen bepalen is belangrijk om bij de volgende stap op de correcte manier te werken. Een goede reden waarom beroep doen op een specialist zo belangrijk is!

De vloer wordt geschuurd met het juiste gereedschap

Nog belangrijker bij een houten vloer schuren, is dit op de juiste manier doen! Een specialist weet precies welke schuurmachine gebruikt moet worden in welke situatie. Op die manier is het verkregen resultaat mooier, verzorgder, én gaat de vloer langer mee!

Een eventuele nabehandeling

Zodra de houten vloer geschuurd is, gaat de expert kijken of er nog iets anders moet worden gedaan. Vaak is een houten vloer schuren niet voldoende, bijvoorbeeld als de vloer erg kwetsbaar is of geteisterd wordt door verkleuringen. In dergelijke gevallen is een nabehandeling noodzakelijk.

Mogelijke nabehandelingen na het schuren

Een parketteur weet, zoals vermeld, altijd goed waar een houten vloer nood aan heeft om langer mee te gaan en meer comfort te bieden. Na het schuren van de vloer is het mogelijk dat er nog een bijkomende behandeling gegeven moet worden. De houten vloer schuren is vaak lang niet voldoende om duurzaamheid, kwaliteit en stijl te garanderen.

Het parket schuren en lakken

Een laklaag garandeert dat de vloer beter beschermd is tegen harde stoten, intensief gebruik, vuiligheid en verkleuringen. Het aanbrengen van de laklaag gebeurt best door een parketteur, zodat het resultaat niet enkel bescherming garandeert, maar ook mooi oogt.

Het parket schuren en waxen

Het parket schuren en waxen gaat dan weer nog een stapje verder; de wax wordt in verschillende lagen aangebracht, en beschermt de vloer nog beter dan lak. Dit materiaal is echter wel iets voller en dikker, en is vooral handig bij vloeren die intensief gebruikt worden!

Het parket schuren en olien

Vervolgens kunt u uw vloer ook laten olien. Bij parket schuren en olien zorgt de olielaag ervoor dat de vloer minder snel gaat slijten. Daarbij kan de kleur van de vloer naar wens aangepast worden. Olie is immers eenvoudig te vermengen met uiteenlopende kleurpigmenten.

Het parket reinigen

Tenslotte is het ook mogelijk om het parket grondig te laten reinigen. Als de vloer bijvoorbeeld niet zozeer beschadigd, maar wel last heeft van verkleuringen en stof, dan is het gebruik van een reinigingsmiddel aangeraden. Een specialist weet welk product in welke situatie de beste resultaten levert.

Een ervaren parketteur: onmisbaar bij parket onderhoud

Van parket reinigen tot parket schuren en lakken, stuk voor stuk zijn het behandelingen die heel wat te bieden hebben. Zeker als u het werk door een specialist laat uitvoeren, kunt u zeker zijn van kwalitatief resultaat.

Waarom zou u nu moeten kiezen voor een specialist?

Het is duidelijk dat het werk door een expert laten doen, garandeert dat het resultaat langer meegaat. Een specialist besteedt immers heel wat aandacht aan details, en dat maakt het verschil tussen en vloer die 5 jaar, of 15 jaar meegaat.

De vloer is mooi afgewerkt

Naast functionaliteit is het doel van een parket toch ook dat deze bijdraagt aan de look en feel van de ruimte. Laat u het schuren, lakken, waxen, of eender welke behandeling door een specialist doen, dan oogt de vloer nog mooier!

U kunt rekenen op advies

Naast het effectief laten onderhouden van de vloer, is het tenslotte ook belangrijk wat meer informatie te krijgen over wat u zelf kunt doen. Het onderhoud van een parket is een verantwoordelijkheid die nooit eindigt. Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen aan het behoud van uw vloer, dan is deskundig advies van een ervaren specialist pas echt onmisbaar! Wij hebben ook een samenwerking met Parket Schuren Amstelveen. Ook hebben wij het label Parket Schuren AlmereParket Schuren Utrecht en Parket Schuren Amsterdam. Al deze websites zijn onderdeel van Schuur Expert en Houten Vloer Schuren.

 

houten vloer schuren

WANNEER UW PARKET SCHUREN?

  • Krassen en deukjes in uw parketvloer
  • Kleurverschillen door zonlicht
  • Tijd voor andere uitstraling of kleur
  • Bij (water)schade aan uw houten vloer
  • Bij uitbreiding van uw houten vloer
  • U wilt graag een onderhoudsvriendelijke vloer
GECERTIFICEERDE PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben meer dan 25 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn gecertificeerd vakman

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel Specialist en zijn onderscheidend op 5 punten;
Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Als wij alle informatie over de vloer hebben, heeft u binnen 24 uur een opmaat gemaakte offerte in huis.

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Kom met mij in contact

Vragen over parket schuren?

Ik leg u graag uit wat onze behandeling parket schuren inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen.