Parket Renovatie

Laat uw parket renoveren door een erkend parketbedrijf  

Kies de Expert

9

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wij komen graag voor een vrijblijvende vloerinspectie
9

GARANTIE OP GELEVERD WERK

Goede garantie voorwaarde na oplevering

Vloer schuren door de Expert

Wanneer mijn parket renoveren?

Parket renovatie

Hebt u waterschade of een nieuw huis gekocht met een parketvloer die toe is aan een opfrisbeurt? Plant u een uitbouw en wilt u graag het parket door laten lopen? Of is de vloer gewoon aan een opfrisbeurt toe? Er kunnen allerlei redenen zijn om een parket renovatie te overwegen.

Parket renovatie

Wat uw reden ook moge zijn, een goede parket renovatie zorgt er voor dat u weer heel lang van uw mooie vloer kunt genieten. Aangezien dit specialistisch werk is, kunt u het best starten met een inspectie door de vakman. Zo komt Parket Schuren Amstelveen voorbij om de vloer te inspecteren en aan de hand daarvan een offerte te maken. Het gaat namelijk om meer dan het parket schuren en lakken. Dat is zeker het geval wanneer er sprake is van kleurverschillen, krassen, deuken of waterschade. Dan moet er meer gebeuren dan het parket reinigen.

Vloerinspectie

Bij een inspectie wordt op het volgende gelet:
* moeten delen van het parket vernieuwd worden? Dat is bij waterschade vaak het geval.
* zitten planken los, zijn ze onherstelbaar beschadigd en moeten ze vervangen worden?
* moet het parket geschuurd worden of kan reiniging volstaan?
* hoe staat het met de ondervloer? Is het hout gelegd of gespijkerd? Zijn er vochtplekken te zien?
* tot slot worden de plinten bekeken. Dit is de kans om alle kabels die door de kamer liggen achter de plinten te verbergen, mocht dat nog niet het geval zijn.

 

U ziet dat parket renovatie meer is dan de bovenlaag van het hout schoonmaken en een nieuwe laklaag geven.

Parket reinigen

Is de hele kamer leeg en zijn de vitrages verwijderd, kan de parket renovatie beginnen. De eerste twee stappen zijn eventueel slecht hout vervangen en alle spijkers controleren, waar nodig vervangen of even goed vastkloppen. Dan begint het reinigingsproces. Dat kan door met een goede parketreiniger de toplaag te verwijderen. Of het parket wordt geschuurd. Door dit proces wordt het hout weer mooi van kleur en kan met de opbouw van een nieuwe slijtlaag begonnen worden, zodat u vele jaren met plezier gebruik kunt maken van uw houten vloer.

Parket schuren

Moet de vloer geschuurd, dan gebeurt dit met speciale machines, zodat er geen stof door uw woning dwarrelt. Het schuren is afhankelijk van de dikte van het hout en van de diepte van eventuele vervuiling. Is het water of de vloeistof diep in het hout gedrongen, dan moeten die delen vervangen worden. Ze zijn niet meer te schuren zonder dat u verschil in hoogte krijgt, waardoor de vloer niet meer egaal is. Verder geldt dat een vloer maar een paar keer geschuurd kan worden, aangezien het hout dunner wordt. Dat is de reden dat de parketteur de schuurlaag zo dun als mogelijk wil houden.

Veranderen van kleur

Wanneer de parket renovatie gepland is, kunt u dit moment ook gebruiken om na te denken over verandering. Wilt u een lichte vloer, een gelakte vloer of zelfs een geverfde vloer? Bespreek het met de vakman, want dit is de kans om het te doen. Stel u heeft nu een wat donkerder vloer met daarbij passende meubels en u plant nieuwe meubels, die licht van kleur zijn. Dan kunt u de vloer natuurlijk daaraan aanpassen. De parketteur kan het parket schuren en lakken of schuren en oliën. Kiest u voor een lichte kleurstelling, waarbij de houtnerf goed zichtbaar wordt dan ligt het parket schuren en waxen voor de hand. Na de parket renovatie wordt de vloer eerst voorzien van een laag poriënvuller, waarop dan de wax wordt aangebracht. Om er voor te zorgen dat de vloer goed tegen vocht en water beschermd is, worden er 2 en soms zelfs 3 waxlagen aangebracht.

Parket onderhoud

Valt de keuze op het parket schuren en olien? Of toch liever het parket schuren en waxen? Wat betreft het parket onderhoud maakt het niets uit. Is de parket renovatie afgerond, dan hoeft u de nieuwe vloer alleen regelmatig te stofzuigen, met een zachte mop schoon te vegen en zo nu en dan met een ietwat vochtige doek op te vegen. Gebruik daarbij vooral niet veel water, nooit een chemisch product en zeker geen laminaat- of andersoortige reiniger. Al deze producten beschadigen uw mooie vloer. Parket is een prachtig product, dat niet alleen sfeer en warmte in huis brengt, maar dat ook bij de juiste behandeling een leven lang mee gaat. De vakman besteedt veel zorg aan het opknappen van uw vloer. Hij kent tevens de trucs om de vloer mooi schoon te houden. Vraag gerust, hij vertelt het u graag. Hij kan u tevens adviseren welk product u kunt gebruiken om de laklaag op te frissen. Overigens helpt het wanneer u niet met naaldhakken, niet met natte schoenen of natte voeten op een houten vloer loopt en om onder meubels, stoelen, tafels en dergelijke viltjes aan te brengen. Zo voorkomt u deukjes en krassen.

Puur genieten van uw vloer

Veel mensen kiezen er voor parket schuren en olien. Dat betekent dat de vloer, na de renovatie voorzien wordt van een olielaag. Dat gebeurt in twee keer. Eerst wordt er een dunnere laag aangebracht die goed in het hout kan trekken. Is deze droog dan volgt een tweede behandeling voor de toplaag, waarbij de olie onverdund opgebracht wordt. Daarna wordt hij licht gereinigd en goed ingewreven met een zachte doek. Is alles droog, dan kan de kamer weer ingericht worden. Draag daarbij sloffen, want dat komt de nieuwe vloer ten goede. Wees wel alert en neem de tijd, want de vloer kan natuurlijk glad zijn. Het beste is de vloer pas na een dikke week de eerste keer te stofzuigen of te vegen. Bij water of vloeistof geldt: direct opvegen zou het gemorst worden en bij parket reinigen alleen een vochtige doek gebruiken. Op deze wijze kunt u optimaal genieten van de renovatie van uw parket. Mocht u vragen hebben, een offerte willen of eerst een inspectie en een gesprek, aarzel dan niet om contact op te nemen met www.parketschurenamstelveen.nl. Zij staan u graag te woord.

Jaren Ervaring

Complete projecten

Onze projecten

Parket schuren en oliën | Woning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Amstelveen

Project: Eengezin Woning Amstelveen 40 m² Schuren en Oliën

Datum 18 Mei 2017

Over dit project

Bij deze woning gelegen in hartje Amstelveen hebben we de vloer machinaal 3x geschuurd en voorzien van Royal 2K kleur olie. De olie is in 2 lagen aangebracht zodat deze optimaal bestand is tegen vuil en stof. Ook deze parketvloer is weer als nieuw.

Parket schuren en lakken | Woning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Amstelveen

Project: Hoekwoning Amstelveen 56 m² Schuren en Olien

Datum 29 Mei 2017

Over dit project

In deze woning in Amstelveen hebben we een lamel parket bestaande uit stroken grondig geschuurd 3maal en gepolijst. Vervolgens hebben we de vloer voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Wederom een prachtig resultaat.

Parket schuren en oliën | Woning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Amstelveen

Project: Appartement Amstelveen 62 m² Schuren en Oliën

Datum 19 Juni 2018

Over dit project

Voor deze eengezinswoning in Amstelveen hebben we een massieve visgraatvloer machinaal geschuurd (3x) en gepolijst en vervolgens voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Ook deze vloer hebben wij weer als nieuw mogen opleveren.

Parket schuren en oliën | Tussenwoning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Amstelveen

Project: Tussenwoning Amstelveen 32 m² Schuren en Oliën

Datum 6 Juni 2017

Over dit project

Voor deze klant hebben wij een massieve stroken vloer geschuurd en in de 2 componenten olie van Royl 2K gezet. Na het grondige schuren en behandelen is deze vloer weer als nieuw.

Direct een afspraak maken

Wilt u uw vloer op de korte termijn laten behandelen door een ervaren en betrouwbare expert? Neem dan contact met ons op en plan direct een afspraak in voor een vakkundige behandeling van uw houten vloer. Wij komen graag zo snel mogelijk bij u langs om uw parketvloer die broodnodige make-over te geven. Voor u het weet, straalt uw vloer als nooit tevoren en ziet uw interieur er weer geweldig uit. Wilt u meer weten over ons bedrijf, voor u een afspraak maakt voor het behandelen van uw parketvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel nu met

+31 (020) 24 40 605

Houten vloeren Amstelveen Schuren!

Parket schuren Amstelveen is niet alleen actief in Amstelveen. Wij zijn ook actief in de omringende plaatsen in een straal van ongeveer 20 km. Bent u ook opzoek naar een lokale parketteur met ervaring in Amstelveen of in omringende plaatsen zoals:  Kudelstaart, Bovenkerk, Ouderkerk a/d Amstel, Schiphol, Uithoorn, Legmeer en Aalsmeer?

In dit werkgebied hebben wij meerdere betrouwbare partners met wie wij goede samenwerkingsverbanden hebben. zo kunt u ook terecht bij parket schuren aalsmeer en zijn beiden aangesloten aan het netwerk van Schuur Expert.

Ons team van ervaren parketteurs helpen u graag u parket vloer weer als nieuw te maken!

Lokaal zijn wij gevestigd op adres: Van Heuven Goedhartlaan 877

SITEMAP | PARTNER PAGINA

Bel nu